nyheder | Akupunkturhuset Nucleus

nyheder

d. 23.januar 2014
Nyhedsbrev fra klinikken Nr. 1 :

Kære alle kunder og venner af Akupunkturhuset Nucleus
 Dette er det første nyhedsbrev jeg udsender og forhåbentlig vil mange flere følge. Formålet er at komme med nyheder fra klinikken som kan være alt fra nye kurser, nye behandlingstilitag, nyt om fodring og diæter, fodertilskud og urter eller nyt om godbidder mv.
Nyhedsbrevet kan også indholde gode historier fra klinikken og sygdom og helbredelse. Nogle gange kan emnerne være hunde og katte andre gange vil det handle om mennesker og akupunkturbehandlinger.
Jeg håber at I vil synes at det er interessant og jeg modtgaer gerne idder til emner I ønsker beskrevet. Dette nyhedsbrev vil handle om vaccination og antistofundersøgelser af hund
 
Nyt om vaccination og antistofundersøgelse
I det sidste halve år har der været rejst debat om vaccinering af vores hunde, og hvor ofte de skal vaccineres. Det er en debat, der har kørt i årtier i USA og Canada, hvor man ofte foretager antistofundersøgelse før en evt. vaccination foretages.
Producenterne af vaccinerne har lidt forskellige opfattelser af. hvor længe en vaccination giver immunitet, det afhænger også af typen, og hvad man vaccinerer imod. Derudover er der forskel på, hvor god man er til at danne antistoffer, nogle individer er særdeles dårlige til det.
 
Kan man så ikke bare vaccinere sin årligt og så den er sikret? Det har foregået i mange år. Men man er blevet opmærksom på, at ikke alle hunde tåler vaccinationerne lige godt, og at sygdomme kan være opstået som følge af gentagne vaccinationer. I USA er man meget opmærksom på at en sygdom som allergi kan opstå s.f.a vaccinationer.
I Danmark blev debatten rejst af en god kollega dyrlæge og homeopat Lise Bang Hansen, som har udgivet bogen "Giv din hund og kat et sundt liv". Her sætter hun spørgsmålstegn ved de årlige vaccinationer. Det har afstedkommet at både Den Danske Dyrlægeforening (DDD) og Dansk Kennel Klub (DKK) ligeledes har diskuteret vaccinationsintervallerne.
 
DDD anbefaler et årligt sundhedstjek, hvor man vurderer nødvendigheden af en vaccination til den pågældende hund; hvilket liv og adfærd har hunden. Dernæst er det mange forskellige sygdomme, der vaccineres imod. Er der epidemier, kan det være nødvendigt at vaccinere mod den pågældende sygdom, mens andre kan undværes. Den internationale dyrlægeorganisaton WSAVA anbefaler på baggrund af studier at hunden højst vaccineres hvert 3. år.
DKK har haft en politik omkring vaccinationer, at hunde, der udstilles, skal være vaccineret mod hundesyge og parvovirus. Vaccinationen må højst være 4 år gammel med undtagelse af hunde under 24 mdr., hvor vaccinationen højst må være 1 år gammel.
Man har nu i DKK besluttet at følge WSAVAs anbefalinger om kernevaccinationerne mod parvovirus, hundesyge og smitsom leverbetændelse højst bør foretages hvert 3.år. WSAVA understreger dog, at det kun er nødvendigt at vaccinere mod kernesygdommene 2-3 gange i hundens liv.
 
Her er det så at antistofmålingerne bliver særdeles relevante. En enkelt blodprøve  kan afgøre om hunden har det nødvendige antistof indhold i blodet, således at den er beskyttet mod disse tre kernesygdomme.
 
Antistofundersøgelse 3 i 1 test
Jeg kan nu tilbyde en antistofundersøgelse som i en test kan afgøre antistofindholdet overfor hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse. Hunden skal blot have taget en enkelt blodprøve og testen laves i klinikken. Det er ikke en kostbar test.
Min erfaring med testen indtil nu er at hunde, der er basisvaccineret og ikke vaccineret de sidste tre år, stadig har et højt antistofindhold mod de tre sygdomme. Der vil altid være individuelle forskelle.
 
Sundhedsundersøgelse
Da det er relevant for mange hundeejere at få foretaget et årligt sundhedstjek og få at vide, at hunden er ok og sund, har jeg lavet forskellige tilbudspakker, som indeholder en sundhedsundersøgelse og en antistofundersøgelse. Der er en udvidet sundhedsundersøgelse, der indeholder et tjek af muskel- og skeletsystemet, som er relevant for de aktive hunde samt antistofundersøgelse. Hvis antistofindholdet er for lavt vaccineres hunden mod kernesygdommene.
 
Priser på sundhedseftersyn
Sundhedseftersyn, standard       575
Sundhedseftersyn udvidet incl.osteopati   650
Sundhedseftersyn incl antistoftest el. vaccination  675
Sundhedseftersyn incl antistoftest og osteopati   700
 
Det var så 1. udgave af nyhedsbrevet. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogen spørgsmål.
 
 
d. 20.juli 2013
Ferie
Klinikken holder lukket fra d. 20. juli til d. 12. august.
Har du akut brug for urter kan jeg kontaktes d. 3.august.
God sommer :-)
 
 
 
d. 9. april 2013
KURSUS:" Undgå skader hos vores aktive hund"
Tid: 9.maj 2013 kl. 10-16. Sted: klinikken Valbyvej 42, 3200 Helsinge

Som noget nyt tilbyder Akupunkturhuset et kursus for hundeejere. Læs mere her:
 
Hvordan undgår jeg at få skader på min hund, når den løber agility, hyrder eller er aktiv på anden måde? Hvordan forbereder jeg den bedst til løb eller konkurrence? Hvad gør jeg bedst for at varme den op inden start og hvad skal jeg gøre efter et løb? Kan jeg selv mærke om min hund trænger til et tjek? Om der er noget der har forskubbet sig eller om den har ondt nogen steder? Kan jeg gøre noget selv for at tjekke det? Kan jeg gøre noget selv for at hjælpe min hund?
 
Alle disse spørgsmål vil blive på dette kursus som vil omhandle noget teori og en masse praktiske øvelser i opvarmningsteknikker, undersøgelse af hundens fysiologi (skelet, led, muskler) og specielle massage teknikker efter kinesiske principper som involverer akupunkturpunkter og meridianer.
 
Efter kurset vil du have lært simple teknikker til at forberede din hund  bedst på fysisk anstrengelser og hvordan du bedst vedligeholder en sund krop samt ikke mindst metoder til at tjekke om din hund er ok.
 
Praktisk info: Man skal medbringe egen hund og et tæppe da øvelserne primært vil foregå på gulvet.
Der serveres kaffe og the. Madpakke skal selv medbringes.
Pris 650 kr.
Max 8 deltagere
 
 
 
d. 3.april 2013
PERRITOSNACKS
Akupunkturhuset Nucleus er blevet forhandler af Perritosnacks som er sunde godbidder tilhunde. De indeholder ikke farvestoffer eller tilsætningsstoffer. Der er mange varianter både bløde og hårde dvs. både til træning og til hygge. De består primært af  kylling, and og lam.
1 pose koster 39.
Intro tilbud kører april måned med: 3 poser for 100 kr.
 
 
d. 2.april 2013
Prisreulering
Fra 1.maj 2013 vil der ske nogen ændringer i priserne pgr.a øgede omkostninger i klinikken. Priserne har ikke været reguleret meget længe.
PRISER pr. 1.maj:
Hund og kat:
1. Konsultation incl.behandling og nåle: 600+ moms: 750
Genbehandling incl nåle: 440 + moms: 550
Start tilbud: 1. konsultation + 2 genbehandlinger: 1700
Heste:
Konsultation incl behandling og nåle: 640 + moms: 800
Genbehandling incl nåle: 520 + moms: 650
Kørsel er ikke inkluderet og vil være afhængig af afstanden til stalden.
Menneske:
1. Konsultation incl behandling og nåle: 600
Genbehandling: 450
Start tilbud: 1. konsultation og 2 genbehandlinger: 1500
Telefon/mail konsultation:
125/250
Ekspeditionsgebyr og forsendelse:
125
Afbud:
Ved afbud indenfor 24 timer af den aftalte tid betales halvt honorar.
 
 
d. 11.februar 2013
Akupunkturhuset er kommet på facebook.
Kan findes på siden "Akupunkturhuset Nucleus"
 
 
d.4.-25. april 2011
Klinikken er lukket i denne periode.
Da jeg er på kursus i Kina er klinikken lukket. Jeg glæder mig til at komme tilbage med ny viden og måske nye metoder til at diagnosticere og behandle.
 
 
d. 26. marts 2011
Generalforsamling i Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur
Generalforsamlingen blev igen i år afholdt i Middelfart på Hotel Sixtus som er et meget hyggeligt sted med en smuk beliggenhed. Dagen blev indledt med et kursus i Infertilitet hos kvinder og akupunktur. Underviseren var en kinesisk kvinde, Dr. Mao, som har en fertilitetsklink på Frederiksberg. Spændende at høre om hendes erfaringer.
Generalforsamlingen blev afholdt i god ro og orden. Nogle af de "gamle" trådte ud af bestyrelsen og nye kom til. Deriblandt en pensioneret læge og aktiv akupunktør samt en kirurg der nu også udøver akupunktur. Tandlæge samt dyrlæge repræsentanterne henh. Jens Benzon Bang og Birgitte Langvad (undertegnede) blev genvalgt.
 
 
 
d.19.-20. marts 2011
Modulkursus i Akupunktur (del af diplomkurset) - DMSfA
Emne: Urogenitallidelser samt Respirationvejslidelser.
Endnu et interessant kursus afholdt hos Praktiserende læge Peter Strøm i Skibby. Undervisere var Peter Strøm samt Elsebeth Lægaard
Kurset var ét modul ud af 8 moduler som tilsammen udgør Diplomkurset. Deltagerne var denne gang alle læger.
 
 
 
d. 2.-23. april 2011
Kursus i Kina på Nanjing University
Så er det snart tid til afrejse til akupunkturens moderland, Kina. Sammen med en  gruppe på 12 læger og 1 tandlæge skal vi på kursus i 14 dage på Nanjing Universitet hvor vi skal undervises i akupunktur af kinesiske læger. Undervisningen vil primært være klinik på patienter der besøger hospitalets ambulatorier samt forelæsninger. Efter endt kursus går turen til det sydvestlige Kina hvor vi skal besøge smukke steder som Tigerspringskløften samt et buddhistisk kloster.
Kurset og turen er arrangeret af DMSfA's formand Elsebeth Lægaard som har besøgt Nanjing 5 gange.
læs mere på hjemmesiden for DMSfA: www.dmsfa.dk
 
 
d. 5. februar 2011
Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur afholder begynder kursus i akupunktur.
Kurset er åbent for læger, dyrlæger, tandlæger, sygeplejersker.
Undervisere: Elsebeth Lægaard og Birgitte Langvad
Læs mere på hjemmesiden for DMSfA: www.dmsfa.dk
 
d. 16. januar 2011
Tema dag om Cancer.
Spændende kursusdag afholdt af Elsebeth Lægaard fra Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur.
Undervisning i akupunktur til kræft patienter, dels mens man er i kemo eller strålebehandling dels til at modvirke alle bivirkningerne. Akupunktur har vist sig at være en god støtte terapi til f.eks træthed, kvalme, diarre og smerte forårsaget af sygdommen. Derudover støtter akupunktur knoglemarven til at producere nye blodlegemer.
 
d.11.11.2010
I næste uge er der Lægedage, en ugelang messe for læger. Der skal vi have en stand (Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur) hvor vi skal fortælle om akupunktur og dets anvendelighed.
 
d. 27.10.2010
I dag går den nye, lækre udgave af min hjemmeside i luften.
Velkommen til!