Kinesiske urter | Akupunkturhuset Nucleus

Kinesiske urter

Hvorfor kinesiske urter?  

Kinesiske urter kan ligesom akupunktur hjælpe til få balanceret kroppen. En kinesisk læge vil altid anvende urter som lægemiddel som en del af sin behandling. Nogle urter virker ved at de giver varme til kroppen (Yang) andre ved at give fugt til kroppen (Yin) og så fremdeles. Således er der igennem mange tusind år fundet lige de rigtige urter og planter til hver sit formål, som kulde, varme, fugt, blod, Qi osv.

Urter er anvendelige til mange sygdomme. Et eksempel kunne være fugtig hoste, hvor urterne kunne hjælpe til at få slimen i lungerne løsnet. Et andet eksempel kunne være vand i benene eller blodansamlinger, hvor urterne hjælper med at få det fjernet. Endnu et eksempel kunne være hedeture hos kvinder i menopausen, hvor urten ville hjælpe med at dæmpe varmen.

Hos dyr har kinesiske urter fundet rigtig god anvendelse til behandling af mange forskellige lidelser som f.eks. allergi, smertetilstande, angst, epilepsi, mave-tarmproblemer og kræft.

Kinesiske urter fås som både granulat, dråber og piller. Urterne tilpasses det enkelte individ, og korrigeres eventuelt i behandlingsforløbet.